28 Eylül 2012 Cuma

Nazar Değer Mi?

                Nazara ne kadar inanırsınız?

            Ben açıkcası pek inanmam, hele nazar boncuğunun koruyacağına hiç inanmam. Oğlum doğduğunda ona nazar boncuğu takmam konusunda büyüklerden gelen ısrarlara rağmen o iğne açılıp oğluşumun bir yerine batar korkusuyla hiç takmadım. Batıl inanç olduğunu düşünüyorum.

              Oğlum olduktan sonra başka çocuklu ailelerden gördüğüm ilginç nazar saplantıları beni çok şaşırttı. Sırf çocuğuna nazar değmesin diye yüzüne boya süren bir tanıdığım var. Çocuğu hasta olduktan sonra alışveriş merkesindeki kadına suç bulup kesin onun nazarı değdi, çocuğum o yüzden hastalandı diyen de var, nazar değmesin diye insan içine çıkarmayan da?!?!?! Artık birinin çocuğuna sırf nezekaten çok tatlı derken bile çekinir oldum arkasından milyon kez "Maşaallah" diyorum.


          Neden şimdi durup duruken nazar konusunu açtığıma gelelim. Oğlumun fotoğraflarını koyacağım siz bakarken yine de Maşallah demeyi unutmayın :)





2 yorum:

uğurböceği dedi ki...

ah canım nazar adam devirir derler.ben canlı örnek kızlarımı ne zaman candan seveyim.mesela kızımın kirpiklerine bakıp ne kadar güzel.bana çekmemiş dedim.ertesi gün arpacık çıktı.vb inan sevmeye korkar olmuştum.ama başka çocuğa nazarım değmediği henüz.

Funny Me dedi ki...

Ben hiç böyle bir olay yaşamadım ne birine nazarım değdi ne de çevremdeki birine nazar değdirdim. Belki herşey neye inandığınla ilgili .