19 Nisan 2012 Perşembe

Yaşasın Tuvalet Kağıdı Rulosu


Yine tuvalet kağıdı rulosu başrolde, çocuktan önce direk çöpe giden bu rulolar her çocuklu ailede olduğu gibi bizde de artık kıymetli bir kendin yap oyuncak malzemesi. Artık atarken yeterince stok var mı diye kontrol edip öyle atıyorum. Eskiden kırk yıl düşünsem bunların bu işlere yarayacağı aklıma gelmezdi. 

Tuvalet kağıdı rulosunun içine girebilecek büyüklükte bir karton kesiyorsunuz hatta 2 tane kesiyorsunuz. Bu kartona sayıları yazıp hangi rakamın büyük hangisinin küçük olduğunu kolayca öğretebilkiyorsunuz. Oğlum taciz edip duruyor siz zaten olayı çözmüşsünüzdür diye ayrıntıya girmedim.

Kolay Gelsin

18 Nisan 2012 Çarşamba

El Davulu



Öncelikle bir uyarıda bulunmak istiyorum, yapımı kolay ve ortaya güzel bir sonuç çıkıyor fakat unutmamanız gereken bir şey var; çocuğunuz bunu çok sevebilir ve sürekli ama sürekli oynamak  isteyebilir. Ne güzel işte oyalanır demeyin, çıkardığı ses kulağa pek hoş gelmiyor, siz en iyisi bunun yanında kendinize bir de kulak tıkacı bulun veya pamuk kullanın.

Handdrum_mix

Yuvarlak küçük bir kutununuz varsa diğer malzemeleri bir şekilde bulursunuz.

11 Nisan 2012 Çarşamba

Çim Adam





           Eskiden benim de vardı bu çim adamlardan, düzenli sulayıp sabırsızlıkla saçlarının çıkmasını beklerdim. Zaten tek düzenli sulayabildiğim şeydir. Bu konuda gerçekten çok beceriksizimdir evde bir tane çiçeğim yoktur çünkü yaşamazlar ya fazla sudan ya da az sudan ölürler. Hatta bir keresinde kayınvalidem yazlığa giderken güzelim çiçeklerini bana getirip bırakmıştı, bir kısmı önce böceklendi sonra öldü, bir kısmı tek tek yapraklarını döküp öldü. Tatilden döndüklerinde sadece boş saksıları vermiştim. Annem ise hiç vazgeçmeden bana çiçek filizlendirir, geldiğinde boş sakısıyı alıp götürürü yenisini ekip getirir sonra geldiğinde bakar çiçek çiçeklikten çıkmış yine alıp götürür. Çok uzattım lafı ,şimdi çocuklarımızla bu çim adamlardan yapıcaz ve saçları uzadıkca kesicez hatta içine buğday falan koyarsanız direk kestiğinizi salatalarınıza koyabilirsiniz.

         Gerekli malzemelere gelince; ince çorap , toprak , buğday veya başka bir tohum.

grass head spring crafts


Çorabın en altına tuhumu koyup üzerine toprak koyuyoruz sonrası sizin yaratıcılığınıza kalmış.



spring crafts for kids

İyi Eğlenceler 



9 Nisan 2012 Pazartesi

Çilek Nasıl Soyulur?

strawberry shortcake snakes

                                 Başlığa şaşırdınız değil mi? Çilek nasıl soyulur?Konumuz bu geçen akşam oğluma bu senenin ilk çileğini aldım. Çileğin kokusunun büyüsüne kapılan oğlumu yıkamadan yenmez uyarılarıyla marketten eve zor zaptettim. Defalarca ağzına atma girişiminde bulundu. Neyse eve gelir gelmez ilk işim çileğini yıkayıp önüne koymak oldu. İlk çileği ağzına attığında oğlumdan gelen tepki şu ; anne bu çıtır çıtırlar ne ?? Çekirdekten hiç hoşlanmayan, hatta çekirdekli hiç bir şeyi çekirdeğini çıkarttırmadan ağzına sokmayan oğlumu bildiğimden dilime gelen çekirdek kelimesi  yerine tohumu dedim. Minicik elleriyle tabağı bana uzattı ve onları çıkarmamı istedi. Bunun mümkün olmadığını söyledim bir kere daha ısırdı ve yemekten vaz geçip bırakıp gitti. Bir çok annenin yapacağı gibi o tabağı oyun odasına götürüp yanına bıraktım, belli mi olur belki fikrini değiştirir diye. Ne olduğunu eşime anlattığımda , süper bir fikir attı otaya !!!! soyup vermemi istedi??!?!?  Ben de anneyim ya kıyamıyorum ya o çilekleri tek tek soydum, kabuklarını biz, içini de oğlum yedi :))


The song Strawberry Fields Forever was added to the FACS Soundtrack on the Food and Nutrition Playlist.

5 Nisan 2012 Perşembe

Oyuncak Bebekler Suya


Benim bildiğim bütün çocuklar suyla oynamayı sever, benim miniğim banyoya girerken mutlaka bir kaç oyuncak alır, önce onlarla oynar daha sonra sıkılınca bana haber verir ve ben de yıkayıp çıkarırım. Bu basit oyuncak özellikle kız çocuklarının eminim çok ilgisini çekecektir, denize giderken de yanınıza alabileceğiniz bu oyuncağın yapımı da çok kolay.


Gerekli Malzemeler
2 plastik şişe
bant 
şişenin üstünü kesmek için maket bıçağı.

3 Nisan 2012 Salı

Taş Canavarlar


Hiç bir şey anlatmaya söylemeye gerek yok çok basit ve eğlenceli, kolay gelsin..

2 Nisan 2012 Pazartesi

Yap Giy



Benim çok hoşuma gitti , ben de bu kabiliyet varken denemeye cesaret edebilir miyim bilmiyorum. Yapmasam da aklımın bir köşesinde bulunsun belki benim için yapacak birini bulurum.





İşte Aranan İkili: Projektör ve Kamera


Bir kamera düşünün ki kaydettiğiniz anılarınızı küçük ekranlara sığdırmanızı istemiyor. Kaydettiğiniz görüntüleri geniş duvarlara ve istediğiniz herhangi bir yüzeye yansıtmanıza olanak sağlıyor. Yeni Sony Handycam, projeksiyon özelliğiyle her alanı bir sinema salonuna çeviriyor. Kısa ve eğlenceli tanıtım videosunu izledikten sonra siz de neden bahsettiğimi anlayacaksınız.



Eskiden bilimkurgu filmlerinde rastladığımız teknolojilerden biri daha hayatımıza giriş yaptı. Şimdi isterseniz kışın ortasında önceki yaz tatilinizi evinizin duvarına yansıtarak sevdiklerinizle izleyebilir hatta bunu bir alışveriş merkezinin dinlenme alanında bile yapabilirsiniz. Sony Projektörlü Handycam seçimi size bırakıyor.





Bir bumads advertorial içeriğidir.

1 Nisan 2012 Pazar

Gölge Kukla Yapımı


Bu gölge oyununun çocuğunuzun çok dikkatini çekeceğinden, severek oynayacağından, izleyeceğinden eminim. Önce sevdiği karakterlerden figürleri çizip kesip daha sonrada bir kağıdın arkasından masa lambasını kullanarak güzel bir kukla oyunu çıkarabilirsiniz.