27 Kasım 2011 Pazar

Muhteşem Bir Düğün




Bu hafta sonu kardeşimin en yakın arkadaşlarından birinin düğünü vardı, yıllardır komşuyuz, aile dostuyuz. Bu düğüne katılmayı çok istiyordum ve bir kaç saatliğine gidebildim. Sabah kız almayla başlayan maraton akşam düğünle bitti. Davullar zurnalar her şey harika oldu. Bu kadar çok davulcuyu daha önce bir arada görmemiştim, kız almada davulu çok severim. Bende de kardeşimde de davulu zurnalı çıktık evden,gümbüdü gümbüdü güm güm güm.... benim çok hoşuma gidiyor.

Düğün organizasyonunu Vakko yapmış tam anlamıyla harikaydı, otelin düğün salonunu halılarına kadar değiştirmişler, daha önce gelenler salonu tanıyamadılar. Masalar, sandalyeler, giydirmeler, decor, dört dörtlüktü. Vakko bu konuda gerçekten çok başarılı,bu arada Cem Hakko'da davetliler arasındaydı.

Cumhur başkanımız sayın abdullah Gül'ün şahidliğinde kıyılan nikahın ardından eğlence başladı. Ben 23:00'e doğru kalkmak zorunda kaldım, saat 24:00'de Kenan Doğulu çıkmış ama neyse o çok önemli değil de ben neye üzülüyorum biliyor musunuz? Bir tane bile fotoğrafım yok, hep böyle oluyor, hep çektirdiğim fotoyu almayı unutuyorum ve kendi cep telefonumla fotoğraf çektirmek ise aklıma gelmiyor.

Allah Mutlu Etsin

22 Kasım 2011 Salı

Yeniçarşım.com ile Evden Çıkmadan Çarşıya Çıkıyoruz!

Ekim ayından bu yana yayında olan Yeniçarşım.com, alışkın olduğumuz e-ticaret sitelerinden oldukça farklı. Site şimdiden sloganı olan “Evden çıkmadan çarşıya çık” mottosunu fazlasıyla yerine getiriyor. Çünkü şimdiden Yeniçarşım.com’da yüzlerce mağaza var ve siz dilediğiniz ürünü bu mağazalar arasından seçerek kolaylıkla satın alabiliyorsunuz. Üstelik, internetten alışveriş yaparken en çok çekindiğimiz “güvenlik” engelini Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi ile çözmüşler. Sistemi açıklayan video:



Yeniçarşım.com’un diğer alışveriş sitelerinden önemli farkları var. Platformun en belirgin karakteristiği olan alıcı ile satıcıyı bir araya getirme stratejisi, satıcıların (mağazaların) ticari kuruluş olması gibi akıllıca bir taktikle desteklenerek, son derece başarılı bir sistem getirilmiş durumda. Yeniçarşım.com’da satış yapan her mağaza, ticari unvana sahip, fatura kesen ve dolayısıyla garantili ürün satan mağazalar. Bu sayede aynı ürünü birden fazla mağaza arasından güvenle seçerek satın alabiliyorsunuz. Herhangi bir problemde “Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi” ve Yeniçarşım’ın başarılı müşteri hizmetleri departmanı hizmetinizde.

www.yenicarsim.com'da 24 farklı kategoride onbinlerce ürün bulunuyor. Giyimden aksesuara, elektronikten beyaz eşyaya kadar aradığınız her şey Yeniçarşım.com’da.

Ayrıca, www.facebook.com/yenicarsim ve www.twitter.com/yenicarsim adreslerinden ise Yeniçarşım’ı takip edebilir, kampanya ve fırsatlardan haberdar olabilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

21 Kasım 2011 Pazartesi

Evde Canavar Besliyoruz



Efe'nin kreş yaşı geldi ama hem çalışmadığımdan hem de Efe'nin karakteri gereği kreşe başlamamız için biraz daha zaman var gibi gözüküyor. Fakat haftada bir kaç saat yaşıtlarıyla güzel vakit geçirmesi için Mini Sanat ile görüşme içindeyim bu arada farklı yerlere de bakıyorum tabi , bir de Kids A Loud var aklımda. Her ne kadar ev'de her güne bir aktivite koysamda yetersiz geliyorum farkındayım. Dün oğlumla bir canavar yaptık, ikimiz de çok sevdik, sürekli bizimle birlikte; lafa karışıyor, bizimle oynuyor, her canavar gibi bol bol öpüyor !?!?!? Evet evet canavarlar ağızlarını kocaman açar ve çok ama çok öpmeye başlar ;) Belki siz de çocuğunuza bir öpücük canavarı yapmak istersiniz. Bunun için bitmiş kutu peçetelik yeterli gerisi sizin hayal gücünüze kalmış.

20 Kasım 2011 Pazar

Eşarp bağlamanın 25 Yolu

Siz de bu eğleneceli videoyu izlerken umarım benim gibi keyif almışsınızdır. İnanın eşarp bağlamanın 25 yolu olduğunu bilmiyordum benim yapabildiğim yöntemler sadece 5-6 tane ile sınırlı idi.

Lastikli Çarşaflar Beni Çıldırtıyor


Bu yeni çıkan lastikli çarşaflar beni çıldırtıyor . Ütülemesi bir dert katlaması bir dert sermesi ayrı dert. Uzundur yıkadıktan sonra kurutuyorum ve sonrasında hiç ütüymüş katlamaymış uğraşmadan o buruş buruş haliyle dolaba tepiyorum.Şimdi beni rahatlatacak bir şey buldum, henüz denemedim işe yarar mı, yapılabilir bir şey mi bilmiyorum . Siz de benim gibi bu dertten muzdaripseniz artık rahatlayın işte çözüm.

18 Kasım 2011 Cuma

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-ATEŞŞ


Çocukları uçuruyoruz sonra da kendimize güzel bir kahve yapıp onlar tekrar dünyaya düşene kadar keyif yapıyoruz :) Onlar bizim en sevdiğimiz varlıklarımız bile olsa hepimizin biraz dinlenmeye hakkı var.

Çok basit ve maliyeti çok düşük bir oyuncak hazırlayabiilriz. Şu an için benim oğlumun ilgisini çekecek bir şey değil ama eminim ilerde severek dışarda bunlarla koşturacaktır.

17 Kasım 2011 Perşembe

Sayı Saymayı Biliyorlar Mı?


Kış günleri için çok basit ve zevkli bir oyun. Hemen bir kağıda isterseniz kardanadam isterseniz çocuğunuzun sevdiği başka bir karakter çizin sonra içine karışık bir şekilde numaralar yazın. Sonra zar atın kaç gelirse çocuğunuz saysın ve o numarayı bularak üzerine bir işaret koysun . Tüm numaralar bitene kadar zevkle oynayın. İyi eğlenceler.

Dantel


Evlenirken annemin çeyizim için hazırladığı dantellere burun kıvırıyordum ben onları kullanmam diye bir tane bile almamıştım. Şimdi annemden geri istiyorum ama bu seferde o vermiyor .En iyisi ilk fırsatta gidip hepsini toparlayıp eve getirmek. Yok ben onları yine oraya buraya sermem , sevmiyorum ama bu tarz değişik yerlerde kullanabilirim.

16 Kasım 2011 Çarşamba

Ah o gemide ben de olsaydım



Etsy'de rastladım bu güzel çalışmalara, hangi malzemeyle yapılmış bilmiyorum fakat neden oyun hamuruyla yapılmasın. Ben şahsen denemeyi düşünüyorum özellikle ilk çalışma çok hoşuma gitti . Bu kayık bu deniz beni hayallere götürdü.

15 Kasım 2011 Salı

Yılbaşı Ağacı


Siz yılbaşı ağacı süsler misiniz bilmiyorum, biz yıllardır ağaç süsleriz. Evlenmeden önce kardeşimle aralık gelsin de ağacımızı süsleyelim diye dört gözle beklerdik, sonrada bir heyecan bir neşe süsleri tek tek yerleştirirdik. Renkli yanıp sönen ışıklarını da taktıktan sonra karşısına geçip seyrederdik. Evlendikten sonra da bu alışkanlığı devam ettirdim. Geçen sene oğlum çok anlamasada beraber ağacımızı süslemiştik ,yukardaki fotoğraf bizim ağaçtan. Bu sene oğlum da sabırsızlıkla yılbaşı ağacını süsleyeceğimiz günü bekliyor. Bu sene ağacımızın büyük çoğunluğunu oğlumla yaptığımız süslerle süslemek istiyorum. Pamuktan kardan adam ve oyun hamurundan süsüler yapıp boyuyoruz. İşte bunlar da bir kaç örnek.


14 Kasım 2011 Pazartesi

Balık Tutuyoruz


Daha önce de buna benzer bir çalışma yayınlamıştım fakat bunlar o kadar sevimli ve sıcak geldi ki sizinle paylaşmadan edemedim. Eminim çocuklar da bunları çok sevecekler. Havalar resmen buz gibi kış iyice kendini göstermeye başladı evden çıkamaz olduk. Durum böyle olunca evde oynanabilecek her türlü oyuna varım ben.
Çocuklarınızın çoraplarının içine pamuk ve mıknatıs koyarak kolayca yapabileceğiniz bu sevimli balıkları yakalamak ayrı bir zevkli olacaktır.


10 Kasım 2011 Perşembe

1'i Bize 1'i Çocuklara


Oyun hamuruyla yapılmış bu yılbaşı ağacını hazırlamak çok kolay, biz hemen bir tane yaptık ve kurumaya bıraktık. Ev de bulunan yılbaşı ağacı kalıbını kullanarak ağaç yaptık biraz kurumaya bırakıp üzerini gazlı kalemlerle süsledik. Yılbaşı ağacımıza asabilelim diye de bir delik açtık. Şimdi iyice kuruması için radyatörün altında bekliyor.

Farkında mısınız ?Bu blog'da kimi zaman çocuklara yönelik aktivitelerle ilgili postlar yer veririken, kimi zaman da bizlerin işine yarayacak şeyleri yayınlıyorum. Bu durum benim pek hoşuma gitmiyor sadece bir alan belirleyip o doğrultuda ilerlemek daha doğru olacakmış gibi geliyor... Siz bu konuda ne düşünüyorsun , en çok nelere yer vermemi istersiniz??



Çok hoş görünüyor değil mi? Açık renk bir ruj sürülüp bol simli bir far öpülmüş :)) evet evet gerçekten böyle bu görüntü yakalanmış.

4 Kasım 2011 Cuma

İyi Bayramlar


Bizler ailecek hastayız en çok da ben ve oğlum bu yüzden bir süre yazamadım şimdi toparladık sayılır ama hala pek fazla enerjimiz yok . İnşaallah bayram sonrası bomba gibi döneceğim. Beni bekleyin. Şimdiden herkesin bayramını kutluyorum. Herkese şu kimsenin dilinden düşmeyen eski bayramlar tadında bir bayram diliyorum.