30 Eylül 2010 Perşembe

Buldum Buldum: IXL



Eğer ingilizce biliyorsanız çocuklarınızla beraber bilgisayar başında eğitici olduğu kadar eğlenceli saatler geçirebilirsiniz. Tık tık lütfen

29 Eylül 2010 Çarşamba

Rüzgar Gülü





Rüzgar gülü yapımının hiç bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum.İhtiyacınız olan malzemeler arkası silgili kurşun kalem ,toplu iğne ve kağıt. Hepsi bu kadar fotoğraflarda ayrıntılı anlatılmış . Kolay gelsin





27 Eylül 2010 Pazartesi

Araba Yapımı


Bu güzel arabayı bir anne karton kutulardan evde kendi yapmış. Malesef bir kalıbı yok, elininiz bu tarz şeylere yatkınsa çok kolay yapabileceğinizi düşünüyorum.




















25 Eylül 2010 Cumartesi

Bu Araba'dan Yapıcaz


Bir sonraki post'umda bu arabanın nasıl yapıldığını anlatıcam. Evet evet bir anne yapmış bunu çok kolay değil ama malzemeleri bulunabilir tarzda şeyler.

Bisiklet Rafı




Kullanışlı mı kullanışsız mı kararsız kaldım ?!?!?!?

Tarçınlı Ekmek


Denemedim ama hazırlaması çok basitmiş, umarım lezzetlidir de.
6 dilim ekmek
3 kaşık tereyağ veya margarin
1 kaşık şeker
1/2 tarçın

Şekeri ve tarçını karıştırın. ekmeklerin üzerine yağ sürün ve üzerine şekerli tarçından serpin.Ekmekleri dilediğiniz şekil ve boyutta kesin. Önceden ısınmış 150ºC fırında 10 dk pişirin. afiyet bal şeker olsun.

24 Eylül 2010 Cuma

Pıtırcık

Çocuğunuzu oyalayacak kolay bir oyuncak yapmak isterseniz bu post'a bir bakın. Gerekli malzeme renkli kalem kağıt ve balonlu ambalaj









23 Eylül 2010 Perşembe

İngilizce Alfabe


Biz Türklerde de böyle şeyler yapılıp satılıyor mu? Ben yabancı blogları gezerken hayretler içinde kalıyorum, bu farklı bir şey yetiştirilmeden mi nedir sanki hepsi çok yaratıcıymış gibi geliyor, bir de şu var hepsi fotoğraf çekme konusunda sanki profesyoneller. Benim çektiğim hiç bir fotoğraf böyle çıkmıyor, acaba bizim evlerimiz az mı ışık alıyor. Neyse oğlumun yaratıcılığının gelişmesi için ne gerekiyorsa yapıcam. ETSY de buldum bunu güzel şeyler var.

21 Eylül 2010 Salı

Sonbahar




Sonabahar temalı bu kurabiyeler çok cici, sizinle paylaşmak isterim belki diye arkadaşım göndermiş linkini :)

20 Eylül 2010 Pazartesi

Kar Tanesi




Bir proje için kar tanesi araştırması yapıyorum, kağıttan kar tanesi nasıl yapılır diye gezinirken bakın ne buldum. Martha Stewart'ın sayfasında bir tanesinin anlatımı var. Ben resimlerini koydum ama siz yine de incelemek isterseniz buradan bakabilirsiniz.














17 Eylül 2010 Cuma

He He


Dün evlilik yıldönümümüzmüş , ilk kez unuttum , eşimden gelen telefonla hatırladım, tam 4 yılı geride bıraktık . Eskiden günler öncesinden geri sayım başlardı , ne yapsam ne alsam diye büyük bir hazırlık içine girerdim. Bebekten sonra çok şey değişti, her şeyi unutur oldum, önceliklerim farklı oldu.. Yarın'da doğum günüm ama neyse bunu hatırlaması gereken kişi ben değilim :)

Eşimden çok güzel bir çiçek aldım , farkettim ki evimizde büyük bir eksik var , bizim vazomuz yok. Daha önce aldığım çiçekleri ne yapıyordum acaba hatırlamıyorum!?!?!


Sonunda ev'de vazo niyetine kullanılabilecek uygun bir şey buldum ; he he he


16 Eylül 2010 Perşembe

Cake Pops











Yeni takıntım bunlar;cake pop deniyor, oğlumun doğum gününde bunlardan hazırlıcam. Yabancı sitelerde nasıl yapıldığına dair yazılar ve videolar bulabilirsiniz. Peki ben nasıl hazırlıyorum size onu anlatayım. Önce kek pişiriyorum sonra keki ufalıyorum, 1 gün beklemiş kekle daha güzel olduğu kanısındayım, ufaladığım keke 1 paket krema koyuyorum.(yemeklere koyulanlardan) İyice yoğurup, dondurma kaşığıyla alıp elimle istediğim şekli veriyorum (genelde yuvarlak oluyor ) daha sonra benmari usulüyle beyaz çikolata eritip içine gıda boyası koyuyorum. Hazırladığım kek toplarına çubukları geçirerek erimiş çikolataya batırıyorum. Süsleme işi yetenek istiyor, biliyorsunuz o ben de yok ama Bakeralla bu konuda inanılmaz yetenekli.

15 Eylül 2010 Çarşamba

Bunlar Çok Seksi



Tatilden yeni dönmüş bile olsam bunlar insanda tekrar tatile gitme isteği uyandırıyorlar. Mikoh Swimwear markalı bu ürünler gerçekten güzeller ama sanırım Türkiye'de yok. Diğer modelleri incelemek isterseniz buradan bakabilirsiniz. Mikoh swimwear

14 Eylül 2010 Salı

Mandal Süsleme

Harika ve uzatılmış bir bayram tatilinden sonra tekrar sizlerleyim. Umarım sizinde bayramınız güzel geçmiştir. Hepinizin geçmiş bayramını kutluyoryum. Şimdi gelelim ahşap mandalları nasıl süsliceğimize, bu arada hala ahşap mandal kaldı mı? ben uzun zamandır bulamıyorum :(


Burada mandallar dekoratif kağıtlar ve kurdelelerle süslenmiş, tabi siz yaratıcılığınızı kulalnarak başka malzemeler de kullanabilirsiniz.



Mandal ebatlarında keserek üzerlerine yapıştırıp, dilediğiniz süs püsü ekleyerek çok cici mandallar ortaya çıkarabilirsiniz.








Kolay gelsin sizlere

2 Eylül 2010 Perşembe


Evimde bir tane dantel yoktur, dantel sevmeyen ben bunları görünce dayanamayıp yayınlıyorum. Beyaz masa üzerinde çok şık durmuş.

1 Eylül 2010 Çarşamba

Bayram Sonuna Kadar Yokum

Gidiyorum, bu yıl ikinci kez deniz keyfi yapıcam ,hem de ailecek, geçen sefer ben ve oğlum gitmiştik, şimdi eşim de bizimle gelecek :) Fırsat bulursam yeni postlar eklemeye çalışırım. Şimdiden herkese iyi bayramlar.